ГоловнаДовідник ЖКГГазопостачанняРосія припиняє надання знижки на газ для України з 1 квітня

Росія припиняє надання знижки на газ для України з 1 квітня

Росія 31 березня припиняє надавати знижку на газ для України, що діяла протягом першого кварталу 2016 року. І вже з першого квітня почне діяти звичайна ціна. Про це повідомляє глава Міненерго РФ Олександр Новак.

 

З першого квітня Росія припиняє надавати знижку на газ для України. Про це заявляє міністр енергетики РФ Олександр Новак.

"31 березня 2016 року закінчується дія знижки на газ для України, яка була надана урядом РФ на 1 квартал 2016 року в розмірі 17,77 долара. Кінцева ціна газу для України в 1 кварталі становила 212 доларів за 1 тисячу кубометрів", - заявив Новак .

Новак також нагадав, що домовленості про знижку були встановлені в рамках так званого "зимового пакета", який був узгоджений між Росією, Україною і Євросоюзом.

За його словами, "починаючи з 1 квітня поточного року, ціна газу України буде повністю відповідати чинним контрактом між" Газпромом "і" Нафтогазом України ".

Як повідомляв УНІАН, Україна в кінці листопада 2015 року відмовилася від закупівлі російського газу. За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, причиною відмови від російського палива є його більш висока ціна в порівнянні з європейською.

У 2016 році Україна розраховує купувати в разі потреби російський газ за ціною нижче 200 доларів за тисячу кубометрів. Ціна на газ з Європи в 2016 році очікується на рівні 175-180 доларів.

10 березня глава держхолдингу Андрій Коболєв повідомив, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" поки не має чітких планів щодо відновлення закупівлі газу у російського монополіста "Газпрому".

 

 
Коментарі (0)