ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія пропонує свій газ зі знижкою в 25%

Росія пропонує свій газ зі знижкою в 25%

Російська сторона готова надати Україні знижку на газ у розмірі 25%. Таку заяву зробив глава «Газпрому» Олексій Міллер

Російська сторона готова надати Україні знижку на газ у розмірі 25%. Таку заяву зробив глава «Газпрому» Олексій Міллер.

«У разі укладення прямого договору на поставку газу з« Газпромом »ціна газу для кінцевого споживача на Україні може бути на 25 відсотків нижче поточного рівня», - сказав Олексій Міллер. - Але, без сумніву, головним питанням, підкреслюю, є поставка газу для українського ринку. Це питання двосторонніх переговорів між Росією і Україною ».

Як відомо, знижка в 25% на російський газ для України стала можливою завдяки ефективним переговорам, проведеним головою політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук з вищим керівництвом РФ і російського газового концерну. Зокрема, такі переговори були проведені 22 березня в Москві, коли відбулася зустріч Віктора Медведчука з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим і головою правління «Газпрому» Олексієм Міллером (у зустрічі також брав участь член партії «Опозиційна платформа - За життя» Юрій Бойко) . Пізніше, 7 червня, на переговорах з Олексієм Міллером в Санкт-Петербурзі, була ще раз підтверджена готовність російської сторони надати 25% знижки на газ для українських споживачів.

Показово, що вищевказаного заяву Олексія Міллера прозвучало напередодні тристоронніх газових переговорів України, Росії та ЄС, які відбудуться в Брюсселі 19 вересня. Це ще раз підтверджує, що РФ готова розглядати відновлення взаємовигідного співробітництва з Україною в газовій сфері на довгостроковій основі.

 

 
Коментарі (0)