ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаРосія розбиратиметься з ситуацією навколо несанкціонованого відбору Україною газу

Росія розбиратиметься з ситуацією навколо несанкціонованого відбору Україною газу

Глава «Газпрому» Олексій Міллер сьогодні доповів Медведєву, що через дії Києва до європейських споживачів «Газпрому» в лютому 2012 р. не доходили значні обсяги російського газу.

Президент РФ Дмитро Медведєв доручив «Газпрому» розібратися з ситуацією навколо несанкціонованого відбору Україною російського газу.

Глава «Газпрому» Олексій Міллер сьогодні доповів Медведєву, що через дії Києва до європейських споживачів «Газпрому» в лютому 2012 р. не доходили значні обсяги російського газу. За словами глави газового концерну, в окремі дні на Україну залишалося до 40 млн куб. м газу. Міллер підкреслив, що в результаті ця ситуація завдала фінансовий і репутаційний збиток «Газпрому».

Нагадаємо, у зв'язку з аномальними холодами ряд європейських держав став випробовувати підвищені потреби в російському газі, покрити які в повному мірою «Газпром» не міг у зв'язку з холодами в Росії, хоча концерн і виконував свої контрактні зобов'язання. У перший тиждень лютого 2012 р. попит на газ, що поставляється «Газпромом», виріс на 25%.

Генеральний директор ТОВ «Газпром експорт» Олександр Медведєв повідомляв, що рівень поставок газу в Європу «Газпромом» в перекладі на річні обсяги в період пікових навантажень був рівнозначний 180 млрд куб. м, тоді як в 2011 р. до Європи було експортовано 150 млрд куб. м газу. При цьому був збільшений відбір газу з підземних сховищ газу (ПСГ).

20 лютого глава «Газпром експорту» повідомив, що «Газпром» в повному обсязі відновив задоволення запитів споживачів в Європі.

Джерело – «Ехо Москви»

 
Коментарі (0)