ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія «схвалила» реверс європейського газу в Україну

Росія «схвалила» реверс європейського газу в Україну

Росія заявила, що вона не проти реверсних поставок газу з Європи в Україну. Проте, Москві не подобаються використання трубопроводів, законтрактованих під російський газ, і робота операторів, що забезпечують транзит.

Росія в принципі не проти реверсних поставок газу з Європи в Україну, але має заперечення проти використання трубопроводів, законтрактованих під російський газ, і проти роботи з операторами, що забезпечують транзит російського газу в Європу. Про це заявив заступник голови МЗС Росії Василь Небензя, передає прес-служба російського відомства. 

«Ми виступали не проти реверсу як такого, а проти задіювання під ці цілі потужності трубопроводів, які вже законтрактовані під російський газ. Ми заперечували проти планів втягнути операторів, які забезпечують транзит російського газу в Європу, в сумнівні схеми організації віртуального реверсу-взаємозаліку, який не мав під собою жодної правової основи», - сказав пан Небензя.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», ефективне рішення газового питання з Росією має бути тристороннім, зобов'язуючим і таким, що фіксує тимчасові домовленості щодо всіх спірних моментів як мінімум до кінця 1 кварталу 2016 року.
 
Коментарі (0)