ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія відновила поставки газу в Україну

Росія відновила поставки газу в Україну

Росія розпочала експортування природного газу до України. Об`єм «блакитно» палива становитиме близько 44 млн кубометрів газу на добу.

Україна сьогодні розпочала поставки газу з Росії об`ємом  майже 44 млн куб. м на добу. Паливо надходитиме до України через газовимірювальні станції Мозир і Суджа. Про це заявив голова прес-служби ПАТ «Укртрансгаз» Максим Бєлявський, повідомляє «РБК Україна».

«З вівторка «Укртрансгаз» почав імпортувати природний газ з Російської Федерації. Щодоби для потреб українських споживачів з РФ буде імпортуватися до 43,5 млн куб. м природного газу, який надходитиме через газовимірювальні станції Мозир і Суджа. Імпорт природного газу з боку РФ був початий на два дні раніше на підставі перезаявки НАК "Нафтогаз України», - повідомив Белявський.

Зауважимо, що «Газпром» підтвердив отримання коштів від Києва 6 грудня. Так, російська газова компанія повинна була почати поставки газу до України протягом 48 годин.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Росія планувала  експортувати природний газ, за який Україна заплатила у суботу, лише 11 грудня. У Києві ж сподівалися, що поставки палива відновляться ще вчора.

 
Коментарі (0)