ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія вимагає від Києва та ЄС «газових» гарантій

Росія вимагає від Києва та ЄС «газових» гарантій

РФ хоче отримати гарантії від України щодо поставок газу та закачування його в ПСГ. А від Європейського Союзу Москва чекатиме обіцянок про оплату поставленого «блакитного» палива.

Російська Федерація вимагає включити у нові домовленості по газу з Києвом та Євросоюзом пункт щодо гарантій купівлі та закачування «блакитного» палива в ПСГ. Про це заявив Міністр енергетики Росії Олександр Новак, передають «ВВС».

Крім цього, російський чиновник наголосив, що Європейський Союз має гарантувати оплату за закачений в українські сховища природний газ.

«Ми хотіли б, що б у цьому документі були зобов'язання України щодо закупівлі газу і закачування в ПСГ, і зобов'язання європейської сторони, які взяли б на себе питання надання фінансової допомоги, тому що, ви розумієте, на Україні зараз є проблеми з наявністю грошей для оплати газу», - заявив чиновник.

Також, очільник російського Міненерго заявив, що наступний раунд переговорів у тристоронньому форматі пройдуть після 20 червня.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарі внесли поправки Президента до закону про тарифи, чим заново визначили механізм встановлення «ринкових» цін на енергоресурси.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Червня 2015 p. 15:59
Якщо у квартирі немає лічильника газу, то оплата за газ може нараховуватись відповідно до норм споживання. Але шахрайство полягає у тому, що норми споживання при цьому беруть старі ( у два рази більші), а ціну нову (у три рази більшу). -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Думаю,що нижчеописаний трюк призваний замаскувати це шахраювання. Кияни останні два місяці отримують недооформлені бланки рахунків для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована нарахована сума лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка нарахована сума не надрукована, але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка виходить, що споживач нібито сам, із своїх власних намірів та побажань, вирішив заплатити записану ним суму... .