ГоловнаКоментаріГазопостачанняРосія увімкнула Україні «газовий» таймер

Росія увімкнула Україні «газовий» таймер

У Росії визначилися з «газовим дедлайном» для України. Київ повинен заплатити за «блакитне» паливо до 2 червня включно, або вже наступного зранку РФ припинить газопостачання.

Росія з червня переводить Україну на передоплату за поставки газу: «Газпром» виставить рахунок «Нафтогазу» вже 13 травня і буде чекати його оплати до 2 червня включно. Про це заявив Голава російського монополіста Олексій Міллер на зустрічі з Прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, повідомляють РІА Новости

Якщо кошти не надійдуть до визначеного часу, то вже з 10:00 за московським часом 3 червня поставки Україні будуть припинені, заявили в «Газпромі».
 
«Я ось що вважаю: пора припиняти няньчитися, сповістіть їх і з завтрашнього дня вводьте попередню оплату. Я думаю, що всіх можливих способів врегулювати цю ситуацію іншим способом «Газпром» ужив... але нас не чують. А раз це так, то потрібно починати вже діяти, далі терпіти просто неможливо», - сказав пан Медведєв.
 
 
Борг Києва за газ, за підрахунками Росії, виросла 3,5 млрд дол. Пан Міллер проінформував, як холдинг має намір діяти в даній ситуації. 
 
««Газпром» 13 травня виставляє попередній рахунок на оплату газу в червні відповідно до контракту. Ми направляємо відповідний лист-повідомлення. Українська сторона до 2 червня з урахуванням того, що 1 червня - це неділя, повинна буде оплатити червневі поставки», – сказав пан Міллер.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Україні відмовляються платити за російський газ за новими цінами. Міністр енергетики Юрій Продан підкреслив, що за «блакитне» паливо українська сторона розрахується лише за старими тарифами. Скільки ж Україна винна Росії – вирішуватиме суд.
 
Коментарі (0)