ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія вже хвилюється: «чи зможе Україна цієї зими обійтися без російського газу?»

Росія вже хвилюється: «чи зможе Україна цієї зими обійтися без російського газу?»

Росія буде аналізувати погоду й динаміку заповнення газом українських підземних сховищ газу (ПСГ), це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак
Росія буде аналізувати погоду й динаміку заповнення газом українських підземних сховищ газу (ПСГ), це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає Інтерфакс-Україна.
 
За словами міністра, що йому поки складно говорити, чи зможе Україна цієї зими обійтися без російського газу, як це було в минулому році.
 
"Ми будемо дивитися динаміку заповнення ПСГ, тоді можна буде тільки говорити - це перше. А друге - багато що залежати буде, яка буде температура взимку. Тобто зараз прогнозувати важко. Минулу зиму прожили ж. Зима була тепла", - сказав міністр.
 
Нагадаємо, що в жовтні минулого року Новак також висловлював стурбованість, недостатньою кількістю газу для проходження зими.
 
Відзначимо, що з початку сезону закачування запаси в ПСГ Ураїни збільшилися на 85% - до 15 млрд куб. м.
 
При цьому минулий опалювальний сезон (2016/2017) у країні почався в середині жовтня із запасами 14,7 млрд куб. м.
 
Згідно із затвердженим Кабінетом Міністрів планом заходів з підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу до проходження наступного осінньо-зимового періоду, Україна до 1 листопада планує накопичити 17 млрд куб. м газу в ПСГ.
 
Крім того, комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко раніше повідомляв, що в разі збереження нинішніх темпів закачування газу Україна вийде на рівень 16 млрд куб. м.
 

"Можливо, це навіть занадто багато", - пояснював він, при цьому не виключав можливості купівлі газу в російського монополіста компанії Газпром взимку 2017-2018 року. 

 
Коментарі (0)