ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРосія заявила, що Білорусь відновила енергопостачання на ЧАЕС

Росія заявила, що Білорусь відновила енергопостачання на ЧАЕС

Міністерство енергетики Росії повідомило, що білоруські фахівці поновили електропостачання Чорнобильської атомної електростанції в Україні

 

Міністерство енергетики Росії повідомило, що білоруські фахівці поновили електропостачання Чорнобильської атомної електростанції в Україні. Раніше таке доручення надав Олександр Лукашенко.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Водночас, Мініенерго Білорусі повідомляє, що електромережні об'єкти Чорнобильської АЕС поставлені під напругу лінія електропередачі "Мозир".

У свою чергу, "Енергоатом" заявив, що інформація про те, що Чорнобильська АЕС була підключена до ліній електропередачі "Мозир", не відповідає дійсності.

Чорнобильську АЕС було знеструмлено під час бойових дій між російськими та українськими військами після вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що доручив білоруським фахівцям "забезпечити енергопостачання Чорнобильської АЕС".

Після цього "Укренерго" заявили, що не потребують допомоги білоруської сторони в ремонті пошкоджених високовольтних ліній, які живили Чорнобильську АЕС.

 

 

 
Коментарі (0)