ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРосія «заманює» Україну дешевими енергоресурсами

Росія «заманює» Україну дешевими енергоресурсами

Україна готова укласти угоду про постачання електроенергії з РФ, адже та пропонує постачати електрику Україні за внутрішніми російськими цінам, які значно нижче оптової ринкової ціни на українському енергоринку.

Україна готова невідкладно укласти угоду про постачання електроенергії з енергоринку Росії. Про це йдеться у повідомленні Міненерговугілля на сторінці у Facebook з посиданням на слова Міністра відомства Володимира Демчишина.

Згідно з повідомленням, 27 грудня засоби масової інформації Росії від імені заступника голови уряду РФ поширили заяву про готовність російської сторони постачати Україні електроенергію з енергоринку Росії на пільгових умовах - за внутрішніми російськими цінами, а також без передоплати.
 
Як відомо з відкритих джерел, ціна електроенергії на енергоринку Росії на сьогодні становить близько 2100 руб. (без ПДВ) за 1 МВт, що за офіційним обмінним курсом у гривні дорівнює приблизно 688 грн за 1 МВт.
 
«Це значно нижче оптової ринкової ціни на українському енергоринку, яка в грудні 2014 року становить 941 грн за 1 МВт»,- йдеться у повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна поставила на Донбас електрики і газу на мільярд доларів. Оплати за енергоносії держава так і не дочекалась.
 
Коментарі (0)