ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосії потрібна Україна як покупець газу

Росії потрібна Україна як покупець газу

Платоспроможність України потрібна РФ, оскільки остання зацікавлена у тому, щоб київські партнери купували «блакитне» паливо. Однак, про знижки на нього можна буде говорити лише тоді, коли Україна розрахується за газ.

Росія зацікавлена в тому, щоб Україна зберігала свою платоспроможність, однак питання про знижку буде обговорюватися після закриття боргу за рахунками за I квартал. Таку заяву Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак зробив в інтерв'ю газеті Handelsblatt напередодні нового раунду переговорів Москви з Києвом і Євросоюзом з питань енергетичного постачання, передає РБК.

Газпром вимагає від України понад 2,2 млрд дол. за поставку газу за старими, більш низькими цінами. В іншому випадку, з 1 червня Росія буде постачати газ за новими цінами і лише за умови передоплати, заявив Міністр.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна продовжує нарощувати запаси газу у своїх підземних сховищах, збільшивши їх за тиждень ще на 0,876 мільйона кубометрів. Такі дані привели в асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ.
 
Коментарі (0)