ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРозенко: Перерахунки всіх пенсій будуть здійснені з жовтня

Розенко: Перерахунки всіх пенсій будуть здійснені з жовтня

Пенсіонери, які отримували пенсію 949 грн, з 1 жовтня будуть отримувати пенсію у розмірі 1373 грн.

Пенсіонери, які отримували пенсію 949 грн, з 1 жовтня будуть отримувати пенсію у розмірі 1373 грн.

Перерахунок всіх пенсій буде здійснений з 1 жовтня 2017 року.

 Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу з посиланням на інтерв’ю журналістам  Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

«Всі перерахунки будуть здійснені з 1 жовтня 2017 року», - сказав він, уточнивши, що пенсіонери, котрі отримують виплати на початку місяця. отримають своє підвищення за жовтень в листопаді.

Павло Розенко зауважив, що після осучаснення пенсії 4 мільйонів пенсіонерів зростуть від 300 грн до 1000 грн. «Пенсія розраховується кожному індивідуально. У результаті осучаснення пенсія близько 4 млн пенсіонерів, яким протягом останніх 5 років не відбувалося жодного підвищення,  зросте від 300 грн до 1000 грн», - сказав він.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що  з 1 жовтня 2017 року зросте також розмір мінімальної пенсії. «Друга категорія – це пенсія, яка залежить від мінімальної. Верховна Рада запропонувала, і Уряд це підтримав, підвищення розміру мінімальної пенсії з 1 жовтня до 1452 грн. У нас близько 7 млн пенсіонерів, розмір пенсії яких залежить від мінімальної», - пояснив він.

Павло Розенко також додав, що пенсіонери, які отримували пенсію 949 грн, з 1 жовтня будуть отримувати  пенсію у розмірі 1373 грн.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада схвалила зміни до бюджетного кодексу у зв’язку з ухваленням урядового варіанту пенсійної реформи та передала частину видатків пенсійного фонду на місцеві бюджети. 

Нагадаємо, раніше уряд підтримав пропозицію народних депутатів до пенсійної реформи про підвищення пенсій не на 10, а на 15%.

 
Коментарі (0)