ГоловнаКоментаріГазопостачанняП.Розенко:«Субсідіанти не відчують підвищення цін на газ»

П.Розенко:«Субсідіанти не відчують підвищення цін на газ»

Віце-прем'єр-міністр України заспокоює: перерахунок ціни на газ на одержувачів субсидій ніяк не відіб'ється.

Віце-прем'єр-міністр України заспокоює: перерахунок ціни на газ на одержувачів субсидій ніяк не відіб'ється.

Розмір платежів за газ і житлово-комунальні послуги для одержувачів субсидій не зміниться. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляється на Урядовому порталі.

«Ймовірний перерахунок ціни на газ на одержувачів субсидій ніяк не відіб'ється, тому що вони платять і будуть платити фіксовану суму. Ті люди, які будуть відчувати, що вони не в змозі самостійно повністю сплачувати за житлово-комунальні послуги або газ, повинні звернутися в управління соцзахисту і оформити субсидію», - сказав він.

Павло Розенко зазначив, що будь-яке рішення по зміні ціни на газ повинно прийматися після внесення змін до нової системи субсидій.

«Зміни, які відбулися в системі субсидій, повинні бути відкориговані. Тільки після виправлення ситуації в системі субсидій, коли будуть зняті ті проблеми, які турбують сьогодні громадян, можна розглядати питання про зміну ціни на газ. Сподіваюся, що найближчим часом Мінсоцполітики виконає їх, і до системи субсидій будуть внесені необхідні корективи », - говорить Розенко.

Крім цього, в повідомленні наголошується, що в Україні потрібно вдосконалювати систему субсидій, посилювати адресність і робити постійну верифікацію.

Раніше повідомлялося, що в Україні скасують субсидії споживачам без лічильників газу. Так, щоб стимулювати населення до установки лічильників Кабмін з 1 жовтня буде скасовувати пільги і субсидії на оплату послуг з постачання та розподілу природного газу в раніше встановлених обсягах соціальних нормативів. Це поширюється на споживачів, що не встановили лічильники за рахунок державного / місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільних систем.

 

 
Коментарі (0)