ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГРозенко: Субсидії з 1 травня переоформлятимуться автоматично, без додаткових звернень

Розенко: Субсидії з 1 травня переоформлятимуться автоматично, без додаткових звернень

Сім'ї, які отримують субсидії, не повинні з 1 травня додатково звертатись в органи соцзахисту для переоформлення допомоги. Субсидії переоформляються автоматично.

Для 5,5 мільйонів українських родин, які вже оформили субсидії, з 1 травня переоформлення субсидій має відбутися автоматично, без жодних додаткових звернень, заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час селекторної наради.

 «5,5 мільйонів сімей вже отримали право на субсидії. Для них переоформлення субсидій з 1 травня має відбутися в автоматичному режимі. Цим 5,5 млн. родин вже не треба нікуди ходити, заповнювати жодних документів. Це мають зробити в автоматичному режимі управління соцзахисту відповідних місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, - сказав Павло Розенко та додав, що за рік всі механізми вже відпрацьовані, тому переоформлення має відбутися без жодних затримок.

Віце-прем’єр-міністр зауважив, що за попередніми розрахунками, додатково до управлінь  соцзахисту можуть звернутися близько 2,5 млн. українських родин. «Для цієї категорії громадян, які звертатимуться за субсидією вперше, прийом заяв потрібно організувати вже зараз, щоб потім перед опалювальним сезоном не створювати ажіотажу. Тому глави адміністрацій повинні це донести до людей», - наголосив Павло Розенко, звертаючись до керівників місцевих органів влади.

«Позавчора Мінсоцполітики передало в області необхідне інформаційне і програмне забезпечення для перерахунку субсидій вже за новими нормативами. Всі механізми для оперативного оформлення і переоформлення субсидій на місцях є», - підкреслив він.

Також він нагадав, що Уряд додатково передбачив у Держбюджеті 5, 3 млрд. гривень на субсидії. «Тобто більше 40 мільярдів ресурсу. Цього цілком достатньо для того, щоб спокійно пройти опалювальний сезон», - запевнив він.

Нагадаємо, середній розмір субсидії в минулий опалювальний сезон склав близько 1200 гривень.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
13 Травня 2016 p. 22:35
Отримавши платіжки за квітень 2016 року споживачі були неприємно здивовані безпідставним значним зменшенням субсидій порівняно з попередніми місяцями. Думаю, що одночасне підвищення тарифів та зменшення або скасування субсидій приведе до повної відмови від оплати комунальних послуг.
Коля Пухов
13 Травня 2016 p. 23:11
Коли нарешті закінчаться ці здирництва: при сплаті комунальних "Укрпошта" бере додаткову плату (комісію) по 3 - 5 грн. за кожну квитанцію ,а комунальних квитанцій зараз приходиться оплачувати декілька (6-8 шт.), тобто , тільки за внесення плати треба викинути зайве 20-40 грн.