ГоловнаНовини ЖКГЖитлоРоз'яснення, як отримати компенсацію під час працевлаштування внутрішніх переселенців

Роз'яснення, як отримати компенсацію під час працевлаштування внутрішніх переселенців

Роботодавець може отримати компенсацію, якщо візьме працювати вимушено переміщена особа. Держава пропонує виплату у розмірі 6 500 гривень, тобто мінімальну зарплату за кожного працевлаштованого переселенця
Війна змусила мільйони українців залишити будинок та виїхати у безпечніші регіони України. Для людей це означає не просто знайти інше житло, а й улаштуватися на роботу. Держава пропонує компенсацію за працевлаштування переселенців.
 
Пояснюється, що роботодавець може отримати компенсацію, якщо візьме працювати вимушено переміщена особа. Держава пропонує виплату у розмірі 6 700 гривень, тобто мінімальну зарплату за кожного працевлаштованого переселенця.
 
Оскільки виплата покладена на кожного працевлаштованого переселенця, то за двох громадян зі статусом ВПО компенсація буде подвійною. Таку компенсацію виплачуватимуть упродовж двох місяців.
 
Щоб отримати таку допомогу від держави, необхідно звернутись до місцевого Центру зайнятості. Зробити це можна особисто чи онлайн. Достатньо надіслати звернення електронною поштою. Також заповнити форму на порталі державних послуг Дія.
 
Нагадаємо, що на отримання компенсації також можуть розраховувати українці, які безплатно надають житло внутрішнім переселенцям. При цьому йдеться не про окреме житло, достатньо надати ВПО окрему кімнату або навіть спальне місце. 
 
У такому разі держава компенсує витрати на комунальні послуги у розмірі 900 гривень на одну особу. 
 
Для отримання грошей слід звертатися до місцевих органів соціального захисту населення. При цьому виплата покладена за кожну особу, якій безкоштовно надали житло. 
 
Припустимо, якщо до вас приїхала сестра із двома дітьми, то ви можете розраховувати на отримання 2700 гривень, тобто по 900 гривень за кожну людину. Це непогана сума з огляду на те, що витрати на комунальні послуги істотно зростуть. 
 
Коментарі (0)