ГоловнаНовини ЖКГЖитлоРоз'яснення: який є пакет інструментів для подолання дефіциту електроенергії

Роз'яснення: який є пакет інструментів для подолання дефіциту електроенергії

З початку дії програм відновлення енергетичних спроможностей банки схвалили заявки на суму 3,6 млрд гривень, свідчить опитування 20 банків.
З початку дії програм відновлення енергетичних спроможностей банки схвалили заявки на суму 3,6 млрд гривень, свідчить опитування 20 банків. Загальна ж сума заявок, поданих бізнесом з початку червня,  становить близько 39,1 млрд грн. 
 
Минулого тижня 20 українських банків отримали заявки на отримання кредитів на енергетичні проєкти на суму 1,8 млрд грн. Йдеться як про кредити у межах державних програм підтримки, так і за власними програмами банків.
 
Пакет інструментів для громадян і бізнесу для подолання дефіциту електроенергії, який наразі пропонує держава, включає: 
 
Розширену програму «Доступні кредити 5-7-9%» для бізнесу на купівлю та встановлення електрогенераційних установок на газу.  Сума пільгового кредиту — до 150 млн гривень, строк кредитування — до 10 років. Програма «Доступні кредити 5-7-9%» також передбачає можливість для підприємців використати кредитні кошти на придбання сонячних та вітрових електростанцій, а також обладнання для накопичення електричної енергії.
 
Пільгове кредитування проектів з відновлення енергетичної інфраструктури, яке надають 19 найбільших банків України. Сума кредитів може становити до 25 млн євро. Термін кредиту — до 5–7 років.
 
Пільгове кредитування під 0% для домогосподарств на установку сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок. Сума кредиту — до 480 тис. грн. Термін кредитування — 10 років. Держава повністю компенсує відсоткову ставку. 
 
Розширену програму «Доступні кредити 5-7-9» для ОСББ та ЖБК на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії.  Сума кредиту — до 5 млн грн під 7% річних,  термін — до 5 років. Програма працюватиме у комбінації із програмою «ГрінДІМ». ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати до 70% вартості проекту після його облаштування. 
 
При цьому програми для домогосподарств, ОСББ та ЖБК стартували 20 липня.
 

Крім того, діють програми, які банки пропонують самостійно.  

 
Коментарі (0)