ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРоз'яснення: порядок дій споживача при переплаті за послуги газопостачання

Роз'яснення: порядок дій споживача при переплаті за послуги газопостачання

Через численні звернення побутових споживачів до НКРЕКП стосовно переплати за постачання природного газу, Регулятор надав порядок дій для повернення переплати
Через численні звернення побутових споживачів до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг стосовно переплати за послуги постачання природного газу, Регулятор надав порядок дій для повернення переплати за послуги постачання природного газу, пише "Україна Комунальна". 
 
У разі наявності переплати за послуги постачання природного газу споживачу необхідно звернутися до постачальника (попереднього постачальника), у якого обліковується переплата, із відповідною письмовою заявою.  
 
Відповідно до положень пункту 24 розділу ІІІ Правил постачання природного газу, затверджених постановою НКРЕКП від 30.09.2015 № 2496, у разі переплати сума переплати зараховується в рахунок оплати на наступний розрахунковий період або повертається на поточний рахунок споживача на його письмову вимогу протягом п'яти робочих днів після отримання такої вимоги.
 
«Якщо побутовий споживач звернувся із відповідною письмовою заявою (вимогою) до попереднього постачальника, а постачальник не повернув наявну переплату за послуги постачання природного газу, рекомендуємо споживачу звернутися із відповідним зверненням до НКРЕКП з наданням копій документів, які підтверджують отримання постачальником заяви споживача про повернення переплати за послуги постачання природного газу», - заявили в НКРЕКП. 
 
Регулятор зазначає, що без звернення до постачальника у НКРЕКП немає можливості вжити дієвих заходів в поверненні споживачу переплати за послуги постачання природного газу. 
 

«Звертаємо увагу постачальників, що у разі скоєння правопорушення на ринку природного газу до постачальників можуть застосовуватися санкції у виді: попередження про необхідність усунення порушень; штрафу; зупинення дії ліцензії; анулювання ліцензії», - пишуть в НКРЕКП. 

 
Коментарі (0)