ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРозмір податку за нерухомість може істотно збільшитися

Розмір податку за нерухомість може істотно збільшитися

Українці платитимуть податок за свої квартири по-новому. Замість того, щоб вважати податок виходячи з площі житла, пропонують враховувати тільки її вартість

 

Українці платитимуть податок за свої квартири по-новому. Замість того, щоб вважати податок виходячи з площі житла, пропонують враховувати тільки її вартість.

Про це йдеться в матеріалі Obozrevatel.

За діючими правилами в Києві за квартиру в 70 квадратів вартістю 1,2 млн гривень потрібно заплатити податок на нерухомість в розмірі 708,4 гривні. А за новими правилами - 2400 гривень.

За таку ж квартиру, але вартістю в 2 млн гривень (наприклад, житло знаходиться в центрі) за діючими правилами потрібно заплатити ті ж 708,4 гривні, а за новими правилами - 4000 гривень.

"Наприклад, якщо у вас триповерховий будинок в передмісті Києва, а мені від бабусі залишився будинок такого ж метражу в поганому місці. Ми будемо платити однаковий податок. А це неправильно. У нас є база оцінки нерухомості, дали час підготувати базу. Будуть стягувати податок виходячи з вартості житла ", - розповів глава профільного комітету Ради Данило Гетманцев.

Ставка податку: до 0,02% від оціночної вартості;

можуть не платити: пенсіонери, ветерани, малолітні або недієздатні, якщо ціна квартири до 300 мінімалок (в містах-мільйонниках) і до 100 мінімалок в містах з населенням до 1 млн осіб;

Для будинків - 600 мінімалок в великих містах і 250 мінімалок - в містах з населенням до млн чоловік;

Однак варто враховувати, що для оцінки нерухомості всіх українців знадобиться досить тривалий період. На це Данило Гетманцев пропонує дати Кабміну рівно рік.

Аналітик Сергій Родлер в коментарі виданню пояснив, що прив'язка до вартості житла приведе до того, що податок буде щорічно зростати.

 

 

 
Коментарі (0)