ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРозмір субсидії буде розраховуватися по-новому

Розмір субсидії буде розраховуватися по-новому

Уряд України вніс зміни в порядок нарахування житлових субсидій. Тепер періоди доходів громадян будуть розглядатися інакше.

Уряд України вніс зміни в порядок нарахування житлових субсидій. Тепер періоди доходів громадян будуть розглядатися інакше.

Якщо раніше при перенарахованого субсидій в неопалювальний період враховувалися доходи за попередні 4 кварталу, то тепер розмір субсидії розраховується виходячи з 3-го і 4-го кварталу попереднього року. Тобто субсидія з 1 травня 2018 року залежати від доходів в останніх двох кварталах 2017 року.

Для розрахунку субсидії в опалювальний сезон в цьому році будуть братися доходи громадян в перші два квартали поточного року. Такі зміни сприятимуть більш об'єктивній оцінці доходів українців і мінімізують затримки нарахування виплат.

Крім того, якщо раніше субсидія не перепризначуваних на наступний період мають заборгованість за комуналку, то тепер абонент зможе отримати субсидію, якщо його борг не більше 340 грн, а термін заборгованості - менше 2 місяців.

Відтепер не можна буде отримати субсидію за місцем прописки і одночасно за місцем реального проживання.

Нагадаємо, що в цьому році Кабмін знизив соціальні норми на витрату газу, теплової та електричної енергії в опалювальний період. З 1 жовтня норма споживання електрики для опалювання житла становитиме 51 кВт / год на м кв. опалювальної площі; теплоенергії - 0,0431 Гкал на м кв .; газу - 5 м куб. на м кв; газу при наявності плити та гарячої води - 3,3 м куб. на чол .; газу при наявності плити, без гарячого водопостачання та газової колонки - 5,4 м куб. на чол .; газу при наявності плити та газової колонки - 10,5 м куб. на чол ..

Також продовжено до 1 листопада термін подачі заяв для отримання компенсації за невикористану частину субсидії. Правда, абоненту потрібно буде довести, що він не зробив цього раніше з поважних причин.

 

 
Коментарі (0)