ГоловнаНовини ЖКГТранспортРозподіляти кошти на утримання доріг будуть по-новому

Розподіляти кошти на утримання доріг будуть по-новому

«Укравтодор» планує запровадити нову систему, яка дозволить контролювати стан доріг та допоможе ефективніше розподіляти кошти на їх утримання та ремонт. Реалізувати такий проект мають намір у всіх регіонах.

В Україні планують запровадити географічно-інформаціну систему в усіх регіонах країни. Це допоможе планувати розподіл фінансування, спираючись на дані про стан шляхів. Про це повідомили в «Укравтодорі».

«Геоінформаційна система автомобільних доріг має стати важливим інструментом прийняття керівництвом Укравтодору об’єктивних управлінських рішень  та сприяти встановленню контролю за роботою дорожників з боку громадськості. Завдяки цій системі, Держагенство зможе планувати розподіл фінансових ресурсів виключно на основі об’єктивних даних про стан автомобільних доріг та штучних споруд, що розташовані на них», – заявив радник Голови Укравтодору Микола Березовський, голова Координаційної групи з інформаційного забезпечення дорожнього господарства України.

Довідково: ГІС – спеціальна система, що дозволяє відтворити значну кількість об'єктів на координато-орієнтованій карті, космічному знімку, аерофотознімку зі зміною масштабу та описом об’єкту, що виводиться в таблицях, графіках, кресленнях, фото та відео. Завдяки цьому, можна точно встановити місцеположення об'єкту, його розміри, параметри та характеристики, що дозволяє відмовитись від передпроектних вишукувань, визначити необхідні об'єми робіт при ремонтах дороги та будівництві об'єктів придорожньої інфраструктури.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінінфраструктури пропонує запровадити європейську модель контролю якості дорожніх робіт. Вона передбачає залучення незалежних експертів для здійснення постійного технічного нагляду.

 
Коментарі (0)