ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Розподілювачами тепла потрібно оснастити не менш як 50 % батарей у будівлі

Розподілювачами тепла потрібно оснастити не менш як 50 % батарей у будівлі

Технічна можливість встановлення лічильників тепла визначається під час обстеження внутрішньобудинкової системи опалення всього будинку

Про це йдеться у роз’ясненні Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону.

Згідно Порядку визначення технічної можливості встановлення вузлів розподільного обліку теплової енергії та економічної доцільності встановлення приладів-розподілювачів теплової енергії технічна можливість встановлення лічильників тепла визначається під час обстеження внутрішньобудинкової системи опалення всього будинку.

Встановлення лічильників теплової енергії дозволяється у будинках з горизонтальною системою централізованого опалення, схема якої передбачає технічну можливість встановлення автоматичних регуляторів температури в приміщеннях.

У будинках з вертикальною системою централізованого опалення квартирні лічильники тепла не встановлюються. У цьому випадку для визначення обсягу спожитої теплової енергії на всіх опалювальних приладах (крім місць загального користування) повинні бути встановлені прилади-розподілювачі теплової енергії.

Мінімальна оснащеність такими приладами для використання показань при розподілі обсягу спожитої теплової енергії має бути не менше 50% опалювальних приладів у будівлі.

Для оснащення окремих квартир вузлами розподільного обліку/приладами-розподілювачами теплової енергії не потрібно розробляти проектну документацію, отримувати техумови, погоджувати з органами місцевого самоврядування та виконавцем відповідної послуги.

Нагадаємо, Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» передбачено комерційний та розподільний облік комунальних послуг. Квартирні лічильники води і теплової енергії є засобами розподільного обліку.

Розподільний облік комунальних послуг – це визначення кількісних показників отриманої споживачем такої послуги, на підставі яких здійснюється розподіл показань вузла комерційного обліку між споживачами в будівлях, де їх налічуються два та більше.

 

 
Коментарі (0)