ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаРозроблено Порядок надання інформації про сертифікацію систем енергетичного та екологічного менеджменту

Розроблено Порядок надання інформації про сертифікацію систем енергетичного та екологічного менеджменту

Держенергоефективності спільно з Міненерго розроблено Порядок надання інформації про сертифікацію систем енергетичного та/або екологічного менеджменту суб'єктів господарювання
Держенергоефективності спільно з Міненерго розроблено Порядок надання інформації про сертифікацію систем енергетичного та/або екологічного менеджменту суб'єктів господарювання, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
На виконання Закону України «Про енергетичну ефективність» пропонується чіткий механізм, відповідно до якого:
  • органи з сертифікації надаватимуть Держенергоефективності інформацію про сертифікацію систем енергетичного та/або екологічного менеджменту підприємств відповідно до гармонізованих міжнародних стандартів за визначеною формою;
  • на підставі отриманої інформації Держенергоефективності буде формувати та вести реєстр цих підприємств.
Таким чином, в Україні планується впровадити єдиний прозорий підхід до систематизації інформації про сертифікацію СЕнМ підприємств.
 
Так, широке впровадження СЕнМ відповідно до вимог міжнародних стандартів серії ISO 50000 «Системи енергетичного менеджменту» є одним із важелів підвищення рівня енергоефективності, зокрема в промисловості.
 
Практичний досвід показує, що підприємства, які впроваджують СЕнМ, за мінімальних капіталовкладень протягом перших років отримують підвищення енергоефективності в межах 10-20%.
 

Завдяки  СЕнМ підприємства мають змогу знизити собівартість продукції, дотримуватись екологічних норм, підвищити конкурентоспроможність. 

 
Коментарі (0)