ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРішення КСУ не завадило Мінфіну продовжити верифікацію субсидіантів

Рішення КСУ не завадило Мінфіну продовжити верифікацію субсидіантів

Під час верифікації субсидій дані про одержувачів державної допомоги деперсоніфікуються

Міністерство фінансів України буде в повній мірі виконувати рішення Конституційного суду про неконституційність положень Бюджетного кодексу, які давали Мінфіну право отримувати інформацію, що містить персональні дані, повідомляє прес-служба Міністерство фінансів України.

Рішення не впливає на процес верифікації, "оскільки в ході цього процесу дані про одержувачів державної допомоги деперсоніфіціруются". Інформація, яку Мінфін аналізує і порівнює, надходить з автоматизованих інформаційних систем, реєстрів та баз даних. При цьому Мінфін жодним чином не втручається в особисте і сімейне життя громадян, додали в міністерстві.

"Верифікація державних виплат спрямована на те, щоб допомога з державного бюджету отримували саме ті, кому вона потрібна ... Економічний добробут громадян - це і є легітимна мета, яку переслідує Мінфін, здійснюючи верифікацію субсидій", - сказала ст міністра фінансів Оксана Маркарова.

Крім того, Мінфін розробив і подав на розгляд Кабінету міністрів проект закону "Про веріфікаціюіі моніторингу державних виплат", який дозволить законодавчо врегулювати основні правові та організаційні засади проведення перевірки державних виплат в Україні і зніме ті застереження, які виникли у Конституційного суду, повідомили в Мінфіні .

Нагадаємо, 12 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційним надання Міністерству фінансів України права отримувати інформацію, що містить персональні дані. Згідно з рішенням суду, тепер міністерство має запитати дозволу, перед тим, як отримувати дані щодо пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат. 

 
Коментарі (0)