ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРішення перегляду тарифу для населення треба було приймати раніше - Сергій Нагорняк

Рішення перегляду тарифу для населення треба було приймати раніше - Сергій Нагорняк

У Комітеті Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг прогнозують складну ситуацію з енергозабезпеченням українців взимку.
У Комітеті Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг прогнозують складну ситуацію з енергозабезпеченням українців взимку. Причина – ускладнення загальної ситуації у системі через російські обстріли. Вихід там бачать у підвищенні тарифу на світло для населення – стверджується, що це допоможе провести ремонти пошкодженого обладнання.
 
Про це розповів член комітету Сергій Нагорняк ("Слуга народу"): "якщо влада не прийме якихось кардинальних рішень, "ми взимку матимемо світло лише 12 або 18 годин на добу",  тобто енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень електроенергії.
 
"Зараз надавати електрику за пільговим тарифом для населення, на жаль, не можемо. І треба було рішення перегляду тарифу для населення приймати раніше. І говорити з людьми відверто, що нам потрібно терміново проводити ремонтну кампанію", – пояснив нардеп.
 
При цьому він нагадав, що утримується пільговий тариф коштом держкомпаній "Енергоатом" та "Укргідроенерго". Саме вони покривають різницю між ринковою вартістю електроенергії та пільговою ціною для населення – і, за його словами, це вартує:
 
"Енергоатому" – близько 100 млрд грн на рік;
"Укргідроенерго" – 25 млрд грн. 
 
Коментарі (0)