ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаР.Слободян:"Після спаду спеки обсяги відключень електрики знизяться"

Р.Слободян:"Після спаду спеки обсяги відключень електрики знизяться"

За словами Слободяна, наразі цілодобово тривають аварійно-відновлювальні роботи, виконання яких матиме позитивний вплив на стан енергосистеми.
Зниження навантаження на енергосистему і, відповідно, стабілізація її роботи очікуються найближчим часом, коли спаде спека, заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян, пише "Україна Комунальна".
 
"Після нормалізації температурних режимів, які зараз вищі за кліматичну норму, очікуємо зменшення обсягів погодинних відключень електроенергії", - сказав він.
 
За словами Слободяна, наразі цілодобово тривають аварійно-відновлювальні роботи, виконання яких матиме позитивний вплив на стан енергосистеми.
 
Як повідомлялося з посиланням на радника прем'єр-міністра, члена наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрія Бойка, ситуація в енергосистемі, що ускладнилася через аномальну спеку в останні два тижні, почне поліпшуватися зі зниженням температури повітря, графіки відключень стануть м'якшими.
 
У середньостроковій перспективі, за його словами, порівняно стабільна ситуація з енергопостачанням очікується в серпні-вересні і, можливо, в жовтні, якщо не буде значного похолодання.
 

Позитивний сценарій на найближчі два місяці Бойко пояснив тим, що не повинно бути аномально високих температур, а "в енергосистемі буде з'являтися генерації більше, ніж іти в ремонт". 

 
Коментарі (0)