ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРумунія «відхрестилася» від використання «Південного потоку»

Румунія «відхрестилася» від використання «Південного потоку»

Румунія не використовуватиме газопровід «Південний потік» для експортних поставок власного природного газу.

Румунія не використовуватиме газопровід «Південний потік» для експортних поставок власного природного газу. Про це заявив президент Румунії Траян Бесеску за підсумками саміту ЄС в Брюсселі, передає «Укрінформ».

«Після початку експлуатації нових газових родовищ у Чорному морі Румунія зможе експортувати газ з однією єдиною умовою: жоден кубометр румунського газу не буде поставлятися на експорт через газопровід «Південний потік», який буде прокладений по території Болгарії. Весь експорт румунського газу здійснюватиметься через румунську компанію Transgaz», - підкреслив пан Бесеску.
 
За його словами, у Румунії в даний час немає проблем із забезпеченням енергетичними ресурсами побутових і промислових споживачів, адже близько 80% потреб у газі країна забезпечує за рахунок власних ресурсів. Відсутні обсяги палива імпортуються з Росії.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Президент РФ попросив «Газпром» прийняти від України платіж за газ з мінімальною ціною. За таким розрахунком, Київ буде винен Москві близько 3 млрд дол., замість раніше запитуваних 5.
 
Коментарі (0)