ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРівень бідності серед працюючих українців склав 42,4%

Рівень бідності серед працюючих українців склав 42,4%

За результатами першого півріччя 2020 року рівень бідності за абсолютним критерієм (витрати, нижчим за фактичний прожитковий мінімум) серед працюючого населення становить 42,4%

 

У першому півріччі 2020 року рівень бідності серед працюючих українців склав 42,4%. В цьому році поліпшення ситуації не очікується. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко зазначив, що уряд розглядає боротьбу з бідністю як основне завдання.

"За результатами першого півріччя 2020 року рівень бідності за абсолютним критерієм (витрати, нижчим за фактичний прожитковий мінімум) серед працюючого населення становить 42,4%. Тобто така частка працездатного населення не могла забезпечити гідне життя собі і своїй родині", - йдеться в повідомленні .

При цьому завідуюча сектором досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Людмила Черенько зазначила, що в 2021 році не очікується поліпшення ситуації.

Нагадаємо, в жовтні 2020 року Світовий банк прогнозував, що економічна криза призведе до підвищення рівня бідності в Україні. Для зниження бідності необхідний стійке економічне зростання.

Рівень бідності за національною методологією Всесвітнього банку для України зменшився з 16,8% в 2018 році до 14,5% в 2019 році.

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
07 Квітня 2021 p. 20:59
У державі, яка вже майже 30 років не має власного виробництва, безробітних набагато більше, ніж працюючих. Ви десь бачили техніку українського виробництва, хоча б найпростішу побутову? І я не бачив - її просто не виготовляють. Держава існує за рахунок зовнішніх запозичень та внутрішніх узаконених шахраювань, а не за рахунок виробництва .