ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГРівень оплати за ЖКП вийшов майже на 100%

Рівень оплати за ЖКП вийшов майже на 100%

У ситуації з заборгованістю населення за житлово-комунальні послуги спостерігається позитивна тенденція: рівень оплати вийшов майже на 100%%.

Заборгованість населення за житлово-комунального послуги становить 12 млрд грн. За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Андрія Білоусова, спостерігається тенденція зменшення. Про це посадовець повідомив на брифінгу під час прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів, - інформує «Укрінформ».

«Заборгованість населення за послуги житлово-комунального господарства становить 12 млрд грн, половина цих коштів - борг за тепло, 2 мільйони - за водопостачання, 2 мільйони - утримання будинків та прибудинкових територій, ще 2 - побутовий газ та електроенергію», - сказав заступник міністра.

Він також повідомив, що за січень-липень 2013 року рівень оплати населенням комунальних послуг становив 98%.

«Якщо взяти оплату за останні 5 років, то динаміка однозначно позитивна, тобто щороку відсоток оплати населенням за житлово-комунальні послуги збільшується, ми вже практично виходимо на 100 відсотків», - відзначив пан Білоусов.

За його словами, у 2006 році населення платило за спожиті комунальні послуги на рівні 90%.

«Фактично з 2006 року по 2013-й, за сім років, у нас рівень оплати збільшився з 90 до 98 відсотків», - наголосив заступник міністра.

 
Коментарі (0)