ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаРівень виплат виробникам з ВДЕ сягає лише 15-16%

Рівень виплат виробникам з ВДЕ сягає лише 15-16%

Галузеві асоціації, які об’єднують гравців ринку відновлюваних джерел енергії, закликають президента України, прем’єр-міністра та міністра енергетики скасувати наказ Міненерго
Галузеві асоціації, які об’єднують гравців ринку відновлюваних джерел енергії, закликають президента України, прем’єр-міністра та міністра енергетики скасувати наказ Міненерго, який обмежує рівень виплат виробникам ВДЕ.
 
Про це повідомила пресслужба Української вітроенергетичної асоціації (УВЕА).
 
За даними галузевих організацій, рівень виплат виробникам з ВДЕ наразі сягає лише 15-16%.
 
"Сьогодні складається враження, що за рахунок виробників з ВДЕ прагнуть: а) компенсувати дефіцит коштів, який прогнозується на ринку електричної енергії до кінця року у сумі 35 млрд грн; б) покрити операційні витрати НАЕК "Енергоатом", – говориться у зверненні.
 
"Станом на кінець травня ДП "Гарантований покупець" отримувало таку кількість коштів, продаючи на ринку вироблену електроенергію, щоб забезпечити платежі виробникам з ВДЕ в розмірі, що перевищує 30-35%. Окрім того, підприємства державної сфери впливу, на яких покладено функції з підтримки виробників з ВДЕ, – ДП "Гарантований покупець" та НЕК "Укренерго", – за нашими попередніми оцінками, за результатами року матимуть нерозподілений дохід у розмірі 3,2 млрд грн та 12,7 млрд грн відповідно. За нашими розрахунками, даних коштів достатньо для суттєвого збільшення рівня розрахунків з виробниками з ВДЕ", – йдеться у листі.
 

Автори листа підкреслили, що українські та закордонні інвестори і надалі готові наповнювати економіку держави і розбудовувати перспективний сектор економіки, але для цього повинен бути забезпечений відповідний привабливий бізнес-клімат і підтримана довіра інвесторів. 

 
Коментарі (0)