ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРівненщина заборгувала за газ 110 млн

Рівненщина заборгувала за газ 110 млн

У Рівненській області після завершення опалювального сезону борги за газ населення і компаній досягли 110 млн гривень.

У Рівненській області після завершення опалювального сезону борги за газ населення і компаній досягли 110 млн гривень.

Про це БизнесЦензор повідомили в компанії "Рівнегаз Збут".

"Борги за газ ростуть навіть після завершення опалювального сезону та при тому, що збільшилася кількість субсидиантов. Споживачі газу Рівненської області завершили опалювальний сезон з боргами майже 110 млн грн. Таку суму заборгувало населення і юридичні особи", - повідомляє компанія.

Заборгованість побутових споживачів Рівненської області на 1 квітня досяг 101,3 млн. грн. У минулому році за станом на аналогічний період борги населення становили 96,4 млн. грн. Також зростає заборгованість держбюджету перед "Рівнегаз збуту".

"На 1 квітня 2017 борг держбюджету вже досяг 7,774 млн. грн. Як наслідок - газопостачальна компанія не може розрахуватися з постачальником газу - НАК "Нафтогаз України", - говорить директор ТОВ "Рівнегаз Збут" Леонід Кошельник.

Компанія зазначає, що борги населення за газ ростуть, незважаючи на значне збільшення числа субсидиантив і завершення опалювального періоду.

"Рівнегаз Збут" проводить системну роботу з боржниками, зокрема подаються позовні заяви до суду та проводиться відключення злісних неплатників. Згідно чинному законодавству, якщо накопичені борги не погашаються, компанія зобов'язана припинити газопостачання споживачеві.

На сьогодні "Рівнегаз Збут" надіслало попередження про відключення більше 1000 споживачам. Направлено до суду 45 заяв про стягнення заборгованості за спожитий природний газ на суму 793761,27 грн.

31 абоненту припинили газопостачання шляхом механічного від'єднання від системи газопостачання (відрізку). "До речі, найвища сума заборгованості становила 118 000 гривень", - повідомляє компанія.

Зараз борги в межах 1 тис. грн. мають 69% боржників, до 5 тис грн - заборгували понад 26% споживачів і більше 5 тис грн - 5%.

Компанія нагадує, що подальше відновлення газопостачання для всіх відключених споживачів відбувається тільки після погашення заборгованості та сплати всіх витрат газової компанії на роботи по припиненню і подальшого відновлення газопостачання.

 

 
Коментарі (0)