ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаРівненщина грітиметься альтернативним паливом

Рівненщина грітиметься альтернативним паливом

У Рівненській області в рамках підготовки до опалювального сезону 2013-2014 років планується встановити 15 твердопаливних котлів. Лише у Сарненському та Млинівському районах області на ці цілі спрямують по 700 тис.

У районах Рівненської області до початку нового опалювального сезону планують встановити 15 твердопаливних  котлів. Кошти у розмірі 25 млн грн, за які мали б закуповувати вугілля, направлять на підтримку місцевих виробників пеллетів, щепи, гранул, торфобрикетів та інших видів палива. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Рівненської обласної державної адміністрації.

Наприклад, для переходу на альтернативне паливо у Сарненському та Млинівському районах області готові витратити майже по 700 тис. грн. Зокрема, котельні КП «Сарнитеплосервіс» заощаджуватимуть понад 400 тис. куб. м. газу, а на обігрів бюджетних установ Млинівського району використовуватимуть на 126 тис. куб. м. газу менше.

За словами голови Рівненської ОДА, таким чином зростатиме попит на торфобрикети і відходи деревини, а це, у свою чергу, - додатковий заробіток для місцевих виробників альтернативного палива.

Нагадаємо, 30 травня на засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ у Вінниці голова відомства Геннадій Темник зазначив, що пріоритетним у ході підготовки до опалювального періоду 2013-2014 років є завдання Президента Віктора Януковича щодо скорочення споживання природного газу на 50%.

У планах Мінрегіону скоротити у поточному році споживання природного газу в галузі ЖКГ на 1 млрд. куб. м. Таких показників, зокрема, планується досягти завдяки переведенню котелень на альтернативні види палива. Окрім Рівненщини, переводити котельні на альтернативні види палива почали вже в Одеській, Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській та ряді інших областей. Загалом по країні реалізовано понад 150 таких проектів.

 
Коментарі (0)