ГоловнаНовини ЖКГТранспортРівненські даїшники працюватимуть на вантажівки

Рівненські даїшники працюватимуть на вантажівки

Працівники ДАІ Рівне погоджують графік роботи мобільного зважувального комплексу.

Працівники ДАІ Рівне погоджують графік роботи мобільного зважувального комплексу.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Рівненської ОДА.

«Шляховикам доручили посилити контроль курсування важковагового транспорту на час літньої спеки, адже перевантажені автівки руйнують дорожнє покриття», - зауважив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак.

Завдяки цьому вдасться відстежувати вантажопотоки на оновленій автомагістралі Київ-Ковель, а також під’їзди до обласного центру з усіх сторін.

Пересувний пункт контролю працюватиме разом зі стаціонарним, який нині діє на автодорозі Київ-Чоп (на в’їзді з Львівської області). За добу він здатен відстежити вагу 400 автівок. Перевантажені скеровують на штраф майданчик. Зокрема, при температурі повітря 28 градусів тепла, водії транспорту, вага якого перевищує 24 тонни, сплачують штраф.

Цьогоріч завдяки роботі стаціонарного вагового комплексу порушники вже поповнили держбюджет на майже 120 тис. грн. Аби не потрапити до числа штрафників, водіям фур радять зробити перепочинок із 6 до 23 години. Зокрема, на Рівненщині на дорогах державного значення для них облаштували більше 20 стоянок.

Крім того, перечекати літню спеку можна на території приватних паркінгів.

 
Коментарі (0)