ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРівненські села зігріються «блакитним» паливом

Рівненські села зігріються «блакитним» паливом

У Рівненській області продовжується газифікація населених пунктів. Днями до осель ще двох сіл регіону пустили «блакитне» паливо.

На Рівненщині газифіковано ще два населених пункти. Зокрема, було прокладено підвідний газопровід до сіл Тесів і Хрінів в Острозькому районі. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Газифікацію провели за бюджетні кошти, які громади отримують як компенсацію за сусідство з атомкою. Натомість вуличні мережі селяни фінансують самостійно.

«Аби виконати поставлене завдання, торік проклали трубопровід до Сіянців і газифікували три населені пункти. Там люди збудували вуличні мережі і п’ять років чекали на підведення блакитного палива. А вже від Сіянців проклали майже чотирикілометрову магістраль до сіл Тесів і Хрінів. Завдяки цьому ще понад 300 господарів зможуть користуватися газом», - наголошує голова облдержадміністрації Василь Берташ.

Посадовець також зазначив, що нині 8 із 55 сіл Острозького району ще не мають блакитного палива. Вони віддалені від райцентру, тому ціна питання – понад 20 мільйонів гривень.

Водночас Василь Берташ запевняє, що й надалі залучатимуть різні джерела фінансування, аби завершити газифікацію Острожчини.

 
Коментарі (0)