ГоловнаНовини ЖКГТранспортRyanair офіційно відмовився від виходу на український ринок

Ryanair офіційно відмовився від виходу на український ринок

Ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair скасувала запланований вихід на український ринок, про це йдеться в повідомленні прес-служби авіаперевізника.
Ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair скасувала запланований вихід на український ринок, про це йдеться в повідомленні прес-служби авіаперевізника.
 
"Ryanair оголошує, що скасовує свій запланований прихід в Україну після того, як київський аеропорт не виконав угоду, досягнуту в Міністерстві інфраструктури з посадовими особами аеропорту і нинішнім генеральним директором аеропорту паном Рябікина в березні цього року", - йдеться в повідомленні.
 
У Ryanair відзначили, що аеропорт "Бориспіль" став на сторону авіакомпаній з високими тарифами, включаючи "Міжнародні авіалінії України", і позбавив українських пасажирів доступу до дешевих авіаквитків.
 
"В результаті у Ryanair немає вибору, окрім як скасувати 4 нових київських маршруту і 7 нових львівських маршрутів, що призведе до втрати більше 500 000 пасажирів і 400 робочих місць", - додали в компанії.
 
Ryanair приносить вибачення перед клієнтами, які вже забронювали рейси. Їм повернуть кошти за квитки.
 

У свою чергу, гендиректор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін прокоментував рішення Ryanair:

"Вони зажадали в ультимативній формі, щоб ми витримали вимоги, які містяться в підписаному ними з міністром інфраструктури протоколі про наміри. А ми точно так же сказали, що не можемо цього зробити ... По-перше, вони вимагають, щоб ставка аеропортового збору в 7,5 доларів була фіксованою і безумовною. По-друге, вони хочуть, щоб вона розповсюджувалася і на рейс Київ-Лондон. По-третє, вони хочуть, щоб всі можливі суперечки між "Борисполем ем "і Ryanair розбиралася англійським арбітражем за англійським правом", - заявив павільйони Рябикин. 

 
Коментарі (0)