ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВСадовий обіцяє сміттєспалювальний завод у Львові вже в цьому році

Садовий обіцяє сміттєспалювальний завод у Львові вже в цьому році

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що до кінця поточного року буде розпочато будівництво сміттєспалювального заводу

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що до кінця поточного року буде розпочато будівництво сміттєспалювального заводу, повідомляє Дзеркало тижня.

Садовий розповів журналістам, що львівській владі вдалось досягнути домовленостей з партнерами з Франції стосовно ділянки, де в 2017 році почнуть будувати сміттєспалювальний завод. За даними міського голови, цей проект має два можливих джерела фінансування, а саме проект буде реалізовано завдяки допомозі Європейського банку реконструкції та розвитку, а також Європейського інвестиційного банку. Проектними напрацюваннями щодо цього об’єкту займається компанія «Іджіс». Фахівці прогнозують, що в кінці року точно розпочнуться будівельні роботи.

Варто нагадати, що раніше міська влада Львова заявила, що ситуація довкола сміттєвої проблеми у місті досягла критичного рівня. Зі Львова нині необхідно вивезти понад 7 тисяч відходів. В разі подальшого підвищення температури, у місті ймовірні спалахи інфекційних хвороб, що потребуватиме адекватної відповіді – введення надзвичайного стану. 

 

 
Коментарі (0)