ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСАП скерували до суду перший епізод справи «Роттердам+»

САП скерували до суду перший епізод справи «Роттердам+»

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) скерували до суду перший епізод справи «Роттердам+». Серед обвинувачених: голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) скерували до суду перший епізод справи «Роттердам+», про це повідомила  пресслужба САП. 
 
До суду скеровано обвинувальний акт щодо шести осіб у справі. 
 
Зазначається, що серед обвинувачених: голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), один з членів комісії, начальник відділу та керівник управління НКРЕКП, а також заступник комерційного директора та директор департаменту однієї з приватних компаній. 
 
Всі посади вказані на момент вчинення злочину. 
 
За оцінкою слідства, запроваджена формула призвела до завдання протягом 2016-2017 років 19,357 млрд грн збитків споживачам електроенергії. 
 
Прокурор також заявив цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням державі, на суму 19,357 млрд грн.
 

Нагадаємо, Суд відпустив під особисте зобов'язання двох колишніх членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Олену Антонову і Олександра Формагея. Такі рішення 19 грудня ухвалила Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. 

 
Коментарі (0)