ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСавчук: У держбюджеті достатньо коштів на допомогу ОСББ

Савчук: У держбюджеті достатньо коштів на допомогу ОСББ

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, коштів у державному бюджеті на відшкодування витрат ОСББ та ЖБК під час утеплення у цьому році має вистачити.

На сьогодні Урядовою програмою скористалося вже майже 300 ОСББ. Про це нещодавно заявив Глава Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук в ефірі Громадського радіо.

«Мешканцям багатоповерхівок раджу максимально активізуватися, поки літній період, та звернутися до банків за коштами, до Агентства та органів місцевого самоврядування за відшкодуванням і - утеплюйтесь», - наголосив Сергій Савчук.

Сергій Савчук поінформував, що на сьогодні Урядовою програмою скористалося вже майже 300 ОСББ. З держбюджету вони отримують  відшкодування 40% суми залучених коштів, а від місцевої влади – до 25% річних та до 40% суми «теплого» кредиту. Наприклад,  ОСББ у Києві зможуть розраховувати на 70%-відсоткову компенсацію, адже, окрім Урядової допомоги,  вони отримають 30% відшкодування від міської ради.

«У результаті впровадження енергоефективних заходів економія витрат на енергоресурси складає від 30 до 50%. Наприклад, якщо ОСББ замінило освітлення у під’їздах, то вони на 70% менше платять за світло. Встановлення ІТП дає можливість не лише обліковувати споживання тепла, а ще й регулювати його подачу. Результати опитування учасників програми показали, що більше 80% ОСББ стали не тільки менше платити за комунальні послуги, але й комфортніше жити. Ціна квартир в утеплених багатоповерхівках збільшилася на 25%», - додав глава Держенергоефективності.

 

 
Коментарі (0)