ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСБ: Збитки інфраструктурі України склали 60 млрд доларів

СБ: Збитки інфраструктурі України склали 60 млрд доларів

Світовий банк заявив, що, за попередньою оцінкою, фізичні збитки будівлям та інфраструктурі України в результаті війни досягли вже приблизно 60 мільярдів доларів

 

Світовий банк заявив, що, за попередньою оцінкою, фізичні збитки будівлям та інфраструктурі України в результаті війни досягли вже приблизно 60 мільярдів доларів, пише УНН з посиланням на BBC.

В оцінку не включені економічні витрати внаслідок війни. Ця сума продовжуватиме зростати в міру продовження війни, заявив президент Світового банку Девід Малпасс на конференції у четвер.

У своєму віртуальному зверненні до учасників конференції Президент України Володимир Зеленський також заявив, що країні необхідно приблизно 7 мільярдів доларів на місяць, щоб компенсувати економічні втрати зараз, і сотні мільярдів доларів, щоб відновити все пізніше.

Зеленський попросив країни, які ввели санкції та заморозили російські активи, використати ці гроші, щоб допомогти відновити Україну після війни та для погашення втрат, понесених іншими країнами.

Країни G7 та міжнародне співтовариство обіцяють Україні додаткову підтримку у понад 24 млрд доларів у 2022 році. У разі потреби допомогу збільшать.

Також повідомлялося, що Європейський Союз планує створити фонд відновлення України. За даними ЗМІ, держави-члени повинні бути готові взяти на себе більшу частину витрат для відновлення країни, про що їм повідомила Європейська комісія.

 

 

 
Коментарі (0)