ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГС.Бульбас:«Нафтогаз Тепло» тариф на електроенергію для населення буде такий, як і в Україні»

С.Бульбас:«Нафтогаз Тепло» тариф на електроенергію для населення буде такий, як і в Україні»

У компанії розповіли, що у соцмережах були поширені необґрунтовані чутки про захмарні тарифи для населення, а у протоколі обговорень з’явилась “окрема думка” в.о. міського голови, яка може затягнути процедуру погодження тарифу на розподіл електроенергії
На вимогу Нацрегулятора, ТОВ «Нафтогаз тепло» у Новому Роздолі провело громадське обговорення проєкту тарифів на послуги оператора системи розподілу електричної енергії.   Обговорення було емоційним та не обійшлось без пікету ТЕЦ, в якому брало участь керівництво ТОВ «Енергія-Новий Розділ». 
 
Про це повідомила пресслужба ТОВ «Нафтогаз тепло».
 
У компанії розповіли, що перед обговоренням у соцмережах були поширені необґрунтовані чутки про захмарні тарифи для населення, а у протоколі обговорень з’явилась “окрема думка” виконувачки обов’язків міського голови, секретаря міської ради Ірини Кравець, яка може затягнути процедуру погодження тарифу на розподіл електроенергії НКРЕКП.
 
Прокоментував ситуацію генеральний директор ТОВ «Нафтогаз тепло» Сергій Бульбас.
 
«Я взагалі не розумію, в чому суть проблеми. Так, населення міста вже понад рік не сплачує за спожиту електроенергію. Так, обладнання, передане нам в управління, що має відношення до передачі та виробництва електроенергії, перебуває в аварійному стані та вимагає постійного ремонту і догляду. Так, ми хочемо стати ліцензіатами на послуги оператора системи розподілу електричної енергії і запустили відповідну процедуру погодження тарифів на розподіл. Але ці тарифи жодним чином не відіб’ються на звичайному споживачеві. Тариф за кіловат буде однаковий для всіх споживачів – і у Новому Роздолі, і у Львові, і в столиці! Які запитання?! Наш тариф “на розподіл”, який пройшов процедуру обговорення, жодним чином не зачіпає населення! Це не різниця в тарифах на водопостачання та водовідведення, які хочуть вкотре, через виконком, «протягнути» в місті. Коли у Львові ви за куб води платите 21 гривню, то у Новому Роздолі – 32 грн. вже сьогодні, а, якщо проголосує виконком – то 35 гривень за куб, – майже удвічі вище за львівські! Тариф для населення в цілому в Україні однаковий, тому й громадськості хвилюватися не потрібно. І власне саме тому його затвердження відбувається на центральному рівні – в НКРЕКП.
 
Передбачена певна процедура – громадські обговорення. Про намір їхнього проведення ми ще на початку червня інформували Львівську ОДА, Новояворівську та Новороздільську міські ради. Ми навіть хотіли провести обговорення в приміщеннях органів місцевого самоврядування, інформували про це керівництво області, однак через карантинні обмеження нам рекомендували проводити обговорення на місцях.  На цю пропозицію відгукнулась лише Новояворівська міська рада, у приміщенні якої ми 24 червня і провели успішно обговорення. Участь в них взяв міський голова Новояворівська Василь Муравель, сільські голови прилеглих територій, місцеві депутати та всі охочі.
 
26 червня ми також планували провести таке обговорення у приміщенні Новороздільської міської ради – відповідне звернення ми скерували до в.о. міського голови п. Ірини Кравець. Офіційної відповіді ми так і не дочекалися. Проведення такого заходу в приміщенні органу місцевого самоврядування було єдиною можливістю залучити до відкритого громадського обговорення більше ніж 10 учасників (за умовами карантину).
 
«Нафтогаз тепло» є структурним підрозділом найбільшої енергетичної державної компанії – НАК «Нафтогаз України» і неухильно сповідує принципи соціальної відповідальності та чіткого дотримання карантинних норм. Тому ми ухвалили рішення – провести обговорення у Новому Роздолі в актовій залі ТЕЦ Нового Роздолу. Про місце та час проведення громадських обговорень було завчасно повідомлено на офіційному сайті нашої компанії, де було розміщено і всю іншу необхідну інформацію – щодо розрахунків тарифу тощо. Жодних зауважень та пропозицій нам за цей період не надходило, не було й подано інформації щодо бажаючих потрапити на обговорення. Зважаючи на це, ми вчергове звернулись до секретаря міської ради Ірини Кравець, а в її особі до всього депутатського корпусу, членів виконкому, мешканців міста, запросивши долучитись до обговорення.
 
Знаю, що на сесії міської ради Ірина Кравець поінформувала депутатський корпус міської ради про проведення. Ми б не могли заборонити представникам місцевого самоврядування взяти участь у такому обговоренні, але в день проведення заходу – під стінами ТЕЦ побачили лише двох керівників «Енергії-Новий Розділ»… В обговоренні тарифу взяли участь представники Львівської обласної державної адміністрації, в.о. голови Нового Роздолу Ірина Кравець, юрист міської ради, представники депутатського корпусу та представники обласних ЗМІ – тому питання відкритості та гласності проведення процедури громадських обговорень, звісно в умовах карантину та режимного об’єкту, взагалі не повинне бути предметом розмови. В процесі обговорення йшла продуктивна дискусія з учасниками.
 
Свої питання ставили представники з департаменту ЖКГ ЛОДА, депутати міської ради, секретар ради – вони отримали вичерпні фахові відповіді. Тому ми дещо здивовані зауваженням, яке в протоколі обговорень залишила в.о. міського голови, мовляв, їй не надали якоїсь інформації, що була розміщена на офіційному сайті компанії ще 9 червня.
 
Відтепер, після дотримання всіх формальностей – питання із затвердженням тарифів на послуги оператора системи розподілу електроенергії, їхнім аргументованим корегуванням має бути вирішене в НКРЕКП. Ми готові до будь якого розвитку сценарію – в т.ч. і до повторного проведення громадських обговорень. Але, цілком ймовірно, що через це ліцензія у Новояворівську буде раніше, ніж у Новому Роздолі, а це втрата додаткового часу та чергова перешкода для вчасного початку опалювального сезону в місті.
 

І наостанок, ми не хочемо бути заручниками політичних ігрищ та розбірок із власниками майна, які через борги в 1,5 млрд. гривень та рішення судів не можуть управляти своїм майном. Ми працюємо виключно в правовому полі та неухильно дотримуємось вимог чинного законодавства, в т.ч. й щодо дотримання карантинних обмежень. Бережіть себе!», – прокоментував керівник ТОВ "Нафтогаз тепло" Сергій Бульбас. 

    

Нагадаємо, Товариство з обмеженою відповідальністю “Нафтогаз Тепло” здійснює діяльність з виробництва електричної та теплової енергії на Новояворівській та Новороздільській ТЕЦ, а також діяльність з транспортування та постачання теплової енергії у містах Новий Розділ та Новояворівськ.

 
Коментарі (4)
Коля Пухов
03 Липня 2020 p. 16:46
Та вже мабуть кожен знає, що не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.
Коля Пухов
06 Липня 2020 p. 12:39
Знецінення національних грошей, тобто інфляція, - цe тихий грабунок людей владою тієї держави, яка провадить таке знецінення.       -----------------------------------Пояснення  дуже  просте.Нехай    у  вас  була  певна  сума  гривень,  за  які  ви  могли   придбати  певну  кількість  товарів  і  послуг.  Ви  не  витратили  ці  гроші,   потім    пройшов   деякий  час,  товари і послуги здорожчали,  і   тепер     з"ясувалось,  що  ви   можете  купити  за  ці  гривні      значно  менше  тих  самих  товарів  і  послуг. Фактично  це означає  ,  що     вас  просто-напросто  обікрадено. І  хто  ж  крадій?  Як  не  той,  хто  збільшує  (виготовляє)  нічим  не  забезпечену  грошову  масу?
Коля Пухов
06 Липня 2020 p. 12:45
Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще на  початку 1992 року. В 1992 році  замість радянського рубля ввели   купонокарбованець,   і з 1992 року по 1996 рік   той  купонокарбованець знецінився у сотні тисяч (!) разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла  .  Отже,  за період з 1992 року і по цей час українські національні гроші знецінились у  мільйони  (!)   разів. ------------  ---------------------------Який ще крадій може так хвацько обкрадати?
Коля Пухов
23 Липня 2020 p. 17:43
P.S. Не у мільйони виходить, а у десятки мільйонів разів.