ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоС.Дунайло:«Парламент повинен прийняти закон про реструктуризацію боргів теплокомненерго»

С.Дунайло:«Парламент повинен прийняти закон про реструктуризацію боргів теплокомненерго»

Законопроект № 5273 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», має бути прийнятий, підприємствам теплокомуненерго він вкрай необхідний
Законопроект Мінрегіону № 5273 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики та підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», який на сьогоднішній день пройшов перше читання в ВРУ, має бути прийнятий, підприємствам теплокомуненерго він вкрай необхідний. Про це сьогодні повідомив на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі експерт у сфері ЖКГ Сергій Дунайло.
 

«Даний законопроект не списує основну заборгованість підприємств теплокомуненерго, а реструктуризує її на 5 років зі сплатою рівними долями під гарантії власників теплових компаній, в містах – це муніципалітети та місцеві громади. Мова йде про списання нарахованих пені і штрафів за борги, які виникли не з вини підприємств, це невиплата за різницю в тарифах бюджетних організацій, невідповідність тарифів економічно обґрунтованих витратам», — зазначив Дунайло. Він пояснив, що після того, як підприємства теплокомуненерго увійдуть в створений реєстр Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, припиняється нарахування нових штрафів і пені і йде мораторій на сплату попередніх боргів. В разі, якщо підприємство протягом трьох місяців не сплачує реструктуризовану заборгованість і поточні платежі, їм повертається нарахування штрафних санкцій. 

 
Коментарі (0)