ГоловнаПослугиФінансування ЖКГСекрети приготування найсмачніших святкових закусок

Секрети приготування найсмачніших святкових закусок

Смачні страви та напої на столі — одна з невіддільних частин зимового свята

Смачні страви та напої на столі — одна з невіддільних частин зимового свята. Це ще один привід зібратися родиною чи дружньою компанією, поласувати улюбленою їжею і поспілкуватися. Залишиться тільки додати до трапези слабоалкогольні напої, вино чи пиво, сік або глінтвейн, щоб іще більше розслабитися. Як приготувати найсмачніші закуски до свят, розповідаємо далі.

Плануємо свято правильно

Головний секрет будь-якого вдалого свята чи заходу — планувати все заздалегідь. Адже в кожного гостя свої гастрономічні звички та смаки, у когось алергія чи непереносність конкретних інгредієнтів. Усе це потрібно знати й урахувати в переліку страв.

Святковий стіл може повністю складатися із закусок та нагадувати шведський стіл: коли гості набирають на свою тарілку декілька невеликих смаколиків. Також закусками можна доповнити основні страви під час повноцінного обіду, спершу подати їх, поки готуватиметься основна страва.

AD_4nXfBaYrh0x0D4MOh5hre2n5YJ0UDgISIeEaIMZI910vFSBJvDA2b0UXQ_askXdTIuSKX5pOegDC_GmqVX4f29pBRusVr7r6r-RU7K2HwzJKSkmHwzIyUXUg6NjfjFbmEUODw-AW9IQ?key=6Gsz0g2N2QdcmXLtqI-LmAeR

Рекомендуємо вибрати декілька варіантів солоних і солодких закусок. Окрім алкоголю і слабоалкогольних напоїв, запропонуйте гостям також чай чи каву. Усе це можна замовити вже зараз, щоб не потрапити у передсвятковий ажіотаж. До того ж чай, кава чи алкоголь у пляшках не зіпсуються навіть за місяць. Слабоалкогольні напої зручно замовити за посиланням: https://rozetka.com.ua/ua/slaboalkogoljnye-napitki/c4628313/.

Вдалі закуски до новорічного столу

Пропонуємо по 2 варіанти солоних та солодких закусок, які вас точно не розчарують. Солоні:

  1. Канапки з голландським сиром, гарбузом і мандарином. Ця закуска балансує на межі солодкого й солоного, смак вершковий та насичений. 200 г гарбуза поріжте дрібними кубиками, підсмажте з цукром і вершковим маслом на пательні. Білий багет підсушіть у духовці, на гарячий хліб викладіть тонкі скибочки сиру, додайте гарбуз і скибочки мандарину.
  2. Намазка на хліб із крем-сиром, тунцем й оливками. Підходить до чорного та білого хліба. Намазка солоненька, проте в міру, завдяки основі з крем-сиру. Для приготування потрібно дрібно нарізати 100 г оливок без кісточок. Додайте трохи лимонної цедри та листя свіжої петрушки. 150 г тунця у власному соку (без рідини) змішайте з 200 г крем-сиру, петрушкою, цедрою й оливками. Додайте сіль і перець до свого смаку, перемішайте виделкою до однорідності.

Взагалі канапки — найпростіша закуска, адже можливо зробити багато варіацій із доступних продуктів, а приготування зазвичай не займає більш як 15 хвилин.

AD_4nXfLfOP2ONdEeSQummwgdudOcYmHqEoQD8UkRsffHXxfv0DLWQFrQvOIZy7f1naGE0qf2HhtMbxGZbqVfvyvQeYN6JFrMd-XpXQlMnUpc5UWc9Ba3oaDVuKKzT310lM4h9Xzup77gQ?key=6Gsz0g2N2QdcmXLtqI-LmAeR

Солодкі:

  1. Запечена груша з медом і камамбером. Груші краще вибирати величенькі, щоб вмістити начинку. Розрізаємо їх навпіл, прибираємо серцевину, а потім запікаємо 10 хвилин на пергаменті. Після цього кладемо по трикутничку сиру в центрі та присипаємо подрібненим волоським горіхом, запікаємо ще 10 хвилин. Перед поданням полийте груші медом.
  2. Брауні. Простий десерт, який майже всім до смаку. Завжди можна прикрасити його вершками, ягідним соусом чи подавати з кількою пломбіру. Змішайте 240 г м’якого вершкового масла, 30 г олії та 250 г цукру. Сюди ж вбийте 4 яйця, додайте трохи ваніліну та перемішайте міксером до однорідності. Сухі інгредієнти (100 г какао, 130 г борошна та дрібку солі) змішайте окремо. Перемішайте сухі та вологі маси, додайте до них розтоплений темний шоколад (190 г). Суміш вилийте на деко, застелене пергаментом, випікайте 25 хвилин за температури 180 градусів.

Розділіть обов’язки з друзями, якщо хтось краще порається з тістом. Таким чином кожен зможе принести з собою якусь страву.

 

 

 
 
 
 
 
Коментарі (0)