ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСеред переселенців провели конкурс на отримання пільгової іпотеки під 3%

Серед переселенців провели конкурс на отримання пільгової іпотеки під 3%

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву провів перший етап відбору переможців з числа ВПЛ-кандидатів на отримання кредиту в рамках проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб»

 

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву провів перший етап відбору переможців з числа ВПЛ-кандидатів на отримання кредиту в рамках проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», який реалізується Урядом України за підтримки Уряду Німеччини, - повідомила 21 липня прес-служба відомства.

«На жаль, багато сімей не можуть собі дозволити придбати житло, адже звичайна ринкова процентна ставка по наявних пропозицій по іпотечних кредитах може досягати до 25% річних. А завдяки нашим партнерам ми допомагаємо вирішити це болюче питання. Проект з KfW передбачає надання пільгової іпотеки всього під 3% річних. Ми високо цінуємо допомогу Німеччини та вдячні за досягнуті результати », - зазначила заступник міністра з питань реінтеграції ОСЬ України Інна Драганчу

Йдеться про залучення 25,5 млн євро від німецького державного банку розвитку KfW (нім. Kreditanstalt für Wiederaufbau - Кредитна установа для відбудови) на надання пільгових кредитів на житло для внутрішньо переміщених осіб.

Сьогодні були обрані 150 ВПЛ, які отримають кредити на обсяг коштів першого траншу, що складає 5 млн євро.

Процедура здійснена шляхом випадкового вибору за допомогою генератора випадкових чисел RandomPicker, запропонованого Міжнародним консультантом (IPC GmbH), погодженого з KfW і відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

У відомстві також повідомили про наступний крок, який повинні зробити переможці: для отримання кредиту ВПЛ подає в регіональне управління "Держмолодьжітла" документи за визначеним переліком (пункт 13), затвердженим в постанові Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2021 № 451.

Рішення про надання кредиту приймається Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву протягом місяця з дня подачі документів для отримання кредиту. У разі прийняття рішення про відмову в наданні кредиту регіональне управління "" Держмолодьжітла "повідомляє про це внутрішньо переміщеним особам в місячний термін з моменту його обрання в письмовій формі. Таке рішення може бути оскаржене в установленому законодавством порядку.

Відзначається, що протягом 2021-2022 років цей проект дозволить забезпечити постійним житлом не менше 680 сімей або 1 768 ВПЛ.

 

 

 
 
Коментарі (0)