ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСертифікацію ГТС планують закінчити до кінця року

Сертифікацію ГТС планують закінчити до кінця року

Минулого тижня оператор ГТС надав Регулятору документи для сертифікації, зараз йде їх вивчення

 

Минулого тижня оператор ГТС надав Регулятору документи для сертифікації, зараз йде їх вивчення. Нормативними документами на це відводиться чотири місяці, але національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, планує закінчити цей процес до кінця року.

Далі сертифікат буде направлений до Енергетичного співтовариства. У НКРЕКУ відзначили, що наступним актуальним питанням є встановлення тарифів для нового оператора. Все це повинно заробити з 1 січня 2020 року.

«Ми сподіваємося, що робота регулятора не буде заблокована, в світлі останніх подій - буде кворум для того, щоб ми могли провести всі надважливі рішення», - зазначила голова НКРЕКУ Оксана Кривенко на Українському газовому форумі.

Нагадаємо, що оператор ГТС подав у НКРЕКУ заявку на проходження сертифікації як оператор газотранспортної системи. Після проходження сертифікації він отримає повноваження для здійснення транспортування природного газу по території України і зможе працювати як незалежний оператор ГТС. Відділення оператора ГТС є одним з ключових чинників в процесі тристоронніх переговорів про продовження транзиту російського газу через територію України в Європу.

 

 
Коментарі (0)