ГоловнаІнтерв’юІнтерв’ю"Сервіси для ветеранів мають мінімізувати бюрократію в армії"

"Сервіси для ветеранів мають мінімізувати бюрократію в армії"

У Дії вже доступні понад 90% найзатребуваніших сервісів. Михайло Федоров анонсував, які послуги в застосунку з’являться найближчим часом:
Зараз у застосунку доступні 14 цифрових документів та більш ніж 30 сервісів, а на порталі — понад 100 послуг. Про те, які оновлення чекати в Дії найближчим часом, Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів у матеріалі для Liga.net.
 
Найголовнішим досягнення за ці чотири роки Федоров називає те, що цифрову трансформацію вдалося зробити попкультурою:
 
"Зараз урядовці конкурують, щоб першими впровадити електронні послуги, а люди звикли, що більшість послуг можна отримати в кілька кліків у Дії". Це стосується купівлі-продажу авто, подання заяви про отримання іпотеки єОселя – послуги зведені до кількох натискань. "Цифрова трансформація пронизує кожну сферу життя", – додає міністр. 
 
У Дії вже доступні понад 90% найзатребуваніших сервісів. Михайло Федоров анонсував, які послуги в застосунку з’являться найближчим часом:
 
Розмитнення авто в Дії. Це один з найбільш довгоочікуваних сервісів, який зробить процес розмитнення прозорим та швидким, без будь-яких суб’єктивних рішень з боку митниці та людського фактора. Для розрахунку ціни враховуватимуть лише сталі характеристики, на які не може вплинути митник.
 
Онлайн-шлюб у Дії. Завдяки послузі українці зможуть одружуватися навіть не виходячи з дому. Чи навіть, якщо перебувають у різних містах зі своїми коханими.
 
Сервіси для ветеранів. Нададуть можливість отримати онлайн-статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України.
 
Кабінет пацієнта і медичні пуші. Сервіс дозволить зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ) через Дію, а потім вибрати лікаря та підписати декларацію.  Крім того, повідомлення від ЕСОЗ надходитимуть ще й у Дію. 
 
Відкритий код Дії. Допоможе експортувати застосунок в інші країни та супроводжувати його інтеграцію. Крім того, дозволить IT-спільноті долучитися до аналізу коду й пропонувати зміни чи покращення.
 
Більше документів у застосунку. Зокрема, освітні атестати і дипломи, актові записи цивільного стану про народження, зміну імені, шлюб та розлучення. Окрім свідоцтва про народження дитини, у батьків відображатиметься і власне, а також дітей старше за 18 років.
 
Дія.Підпис для юридичних осіб. Найзахищеніший електронний підпис стане доступний і для бізнесу. Це допоможе пришвидшити процеси та зробити прозорими дії підприємців.
 

Дія для партнерів. Новий сценарій інтеграції, який дасть змогу партнерам авторизувати користувачів Дії з отриманням ПІБ, номера телефону і пошти.  

 
Коментарі (0)