ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСезон відбору газу ЄС завершив із заповненими на 59% сховищами

Сезон відбору газу ЄС завершив із заповненими на 59% сховищами

Наприкінці зимового сезону відбору газу європейські газосховища були заповнені на 59%, що є рекордним показником для цієї пори року, що дозволяє ЄС мати достатньо газу на наступну зиму і зменшити залежність від імпорту російського газу
Наприкінці зимового сезону відбору газу європейські газосховища були заповнені на 59%, що є рекордним показником для цієї пори року, що дозволяє ЄС мати достатньо газу на наступну зиму і зменшити залежність від імпорту російського газу, про це повідомила пресслужба Міненерго, пише "Україна Комунальна".
 
"ЄС закінчив сезон відбору газу зі сховищ – вони заповнені на 59%", - вказали у відомстві у Telegram.
 
Як вказано, за даними Gas Infrastructure Europe, до завершення зимового газового сезону, який закінчується 31 березня, європейські газові сховища заповнені на 59%, що є рекордно високим показником для цієї пори року. "ЄС матиме достатньо газу у сховищах наступної зими, а решта покупців російського трубопровідного газу в Центральній Європі працюють над альтернативним імпортом на випадок припинення транзиту через Україну", - зазначили у відомстві.
 

Як повідомляється, ціни на газ у Європі впали до рівня, який спостерігався до повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року, досягнувши трирічного мінімуму в лютому. М'яка погода і високі обсяги виробництва відновлюваної енергії обмежили попит на газ і зменшили обсяг газу, який потрібно було брати зі сховищ. 

 
Коментарі (0)