ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024С.Гринчук: "Особливо складним опалювальний сезон буде на Херсонщині та в самому місті Херсоні"

С.Гринчук: "Особливо складним опалювальний сезон буде на Херсонщині та в самому місті Херсоні"

Із початком опалювального сезону найбільші проблеми з постачанням тепла, електрики та газу будуть у прифронтових регіонах
Із початком опалювального сезону найбільші проблеми з постачанням тепла, електрики та газу будуть у прифронтових регіонах, про це розповіла заступниця міністра енергетики Світлани Гринчук. Вона вважає, що особливо складна ситуація буде на Херсонщині та в самому місті Херсон, пише "Україна Комунальна". 
 
"Звичайно, найскладніша ситуація у нас в прифронтових регіонах. Ми всі розуміємо, що там практично кожного дня продовжуються обстріли", - сказала вона в ефірі телемарафону.
 
При цьому, після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС 1,5 тисячі споживачів Херсонщини і досі неможливо підключити до електрики. Росіяни знову і знову обстрілюють об’єкти енергетики, як тільки бачать, що вони відновлені. Енергетики постійно опиняються під обстрілами.
 
Замміністра нагадала, що нещодавно ворог вразив ще й газорозподільчі мережі, в наслідок чого 12 тисяч споживачів на Харківщині залишились без газу. При цьому, подачу блакитного палива відновили тільки половині з них.
 
Проте Україна готова до складної зими: була проведена масштабна ремонтна компанія на всіх видах генерації електроенергії та розподільчих мережах.
 

За словами міністра енергетики Германа Галущенко, минулого року енергетики отримали важкий, але дуже корисний досвід того, як підтримувати роботу енергосистеми в складних умовах. Зараз енергосистема захищена від ударів росіян краще, ніж минулого року. 

 
Коментарі (0)