ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаС.Гринчук: "Закликаємо попри спекотну погоду економно використовувати електроенергію"

С.Гринчук: "Закликаємо попри спекотну погоду економно використовувати електроенергію"

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук повідомила, що у зв'язку з погодними умовами на цьому тижні, які призведуть до зростання споживання електроенергії, є ймовірність застосування графіків відключення світла
Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук повідомила, що у зв'язку з погодними умовами на цьому тижні, які призведуть до зростання споживання електроенергії, є ймовірність застосування графіків відключення світла. Українці закликали споживати електроенергію ощадно.
 
Про це вона розповіла в етері телемарафону, пише "Україна Комунальна".
 
"Так, дійсно, очікуємо ріст споживання на тижні. Розуміємо, що погода буде достатньо жаркою практично по всій території України, і це, без сумніву, призведе до того що споживання зросте, як побутовими споживачами, так і бізнесом", – повідомила Гринчук.
 
Вона зазначила, що вчора, 18 серпня, обмежень електроенергії не було, проте вже з цього тижня "будуть діяти по ситуації" – "Укренерго", як оператор системи передачі, прийматиме відповідні рішення.
 
"Якщо вдасться нам своїми силами (за допомогою імпорту, за допомогою залучення аварійної допомоги) покривати споживання – тоді, звісно, графіки застосовуватися не будуть. Якщо ж ні – для того, щоб збалансувати систему є ймовірність застосування графіків", – розповіла вона.
 
Гринчук пояснила, що у зв'язку з цим українців закликають попри спекотну погоду економно використовувати електроенергію, особливо в пікові години – зранку та ввечері (з 17:00 до 22:00).
 
Також вона повідомила, що проводиться робота з бізнесом, аби він більше використовував можливості імпорту електроенергії.
 

"Адже це допоможе не тільки самій енергосистемі більш стабільно працювати, зніме навантаження, але і також гарантує їм, що, якщо вони імпортують понад 80% свого споживання, до них не будуть застосовуватися графіки відключень", – пояснила вона. 

 
Коментарі (0)