ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГС.Грінчук: "В законодавстві не визначено суму заборгованості, через яку будуть відключають послуги"

С.Грінчук: "В законодавстві не визначено суму заборгованості, через яку будуть відключають послуги"

Заступник міністра енергетики України, Світлана Грінчук, в ефірі національного телемарафону розповіла про суму боргу, за якої споживачів відключатимуть від комунальних послуг
Торік було скасовано мораторій на нарахування пені, штрафів та відключення комунальних послуг через заборгованість. Це означає, що споживачі які мають заборгованость з комуналки, можуть бути відрізані від електрики, газу та води через борги.
 
Заступник міністра енергетики України, Світлана Грінчук, в ефірі національного телемарафону розповіла про суму боргу, за якої споживачів відключатимуть від комунальних послуг, пише "Україна Комунальна".
 
За словами Грінчук, на сьогодні в українському законодавстві не визначено суму заборгованості, через яку будуть проводити відключення послуг.
 
При цьому вона зазначила, що ймовірно, постачальники не відключатимуть світло тим українцям, чий борг за електропостачання нижчий від половини прожиткового мінімуму, який становить 1514 гривень.
 
"Однак, згідно з ринковими умовами, підключення повторне відбувається за рахунок споживача. Якщо ця сума менша за половину прожиткового мінімуму, тобто, 1514 гривень, тоді компанія, яка надає послугу - оплачує також і підключення. Тому логічно, що компанії не будуть відключати, ймовірно, світло тим споживачам у кого ця сума заборгованості менше", - пояснила заступник міністра енергетики.
 
Крім того, Грінчук уточнила, що на погашення боргу надаватимуть до десяти днів. З боржниками проводитимуть консультації. Також є можливість укласти угоду про реструктуризацію та визначити графіки оплати.
 
Коментарі (0)