ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняShell бере перерву у розвідці сланцевого газу

Shell бере перерву у розвідці сланцевого газу

Неспокій на Сході України занепокоїв Shell. У зв'язку з цим керівництво компанії згорнуло розвідку родовищ сланцевого газу у Донецькій та Харківській областях.

Royal Dutch Shell призупинила розвідку родовищ сланцевого газу на сході України. Про це повідомив керівник фінансового підрозділу компанії Саймон Генрі в інтерв'ю Bloomberg.

За його словами, основною причиною вжиття таких заходів стало побоювання керівництва компанії щодо безпеки співробітників, які працюють наразі в неспокійних регіонах України.

При цьому Саймон Генрі підкреслив, що компанія не виходить з проекту. «Це не вихід з проекту, але ми беремо перерву для наших наземних бурових операцій» - сказав він.

Зауважимо, Royal Dutch Shell - найбільша нафтова компанія Європи, яка отримала ліцензію на розвідку сланцевого газу на території 8 тисяч квадратних кілометрів в Донецькій і Харківській областях. Перший газ компанія виявила на Павловсько-Свєтловському родовищі в Харківській області у жовтні 2013 року. Окрім Shell, у сланцевих проектах в Україні задіяні Chevron і ExxonMobil.

Наразі у Донецькій та Луганській областях України триває протистояння сепаратистів і української армії.

 
Коментарі (0)