ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняShell пробурила першу свердловину сланцевого газу

Shell пробурила першу свердловину сланцевого газу

Робота Royal Dutch Shell в Україні стартувала. Зокрема, першу свердловину для видобутку сланцевого газу уже пробурили.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров у ході X Міжнародної конференції YES в Ялті заявив, що Royal Dutch Shell пробурила першу свердловину для видобутку сланцевого газу в Україні. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Ми пробурили уже першу свердловину на родовищі сланцевого газу. Це перша ластівка», - зазначив Микола Азаров.

Водночас Глава уряду нагадав, що минулого тижня під час робочого візиту у Нідерланди і зустрічі з керівництвом Royal Dutch Shell компанія запропонувала Україні свої сучасні технології, які дозволяють відновити видобуток вуглеводнів на виснажених родовищах.

«Ці родовища виснажені з точки зору технологій 60-их років минулого сторіччя, але зовсім не виснажені з точки зору сьогоднішніх технологічних можливостей. Тому ми розраховуємо, що наші законсервовані родовища у Харківській і Сумській областях, які колись давали Україні 70 млрд. кубометрів природного газу, у результаті застосування сучасних технологій дозволять нам видобувати значні обсяги газу», - сказав Микола Азаров.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
, уряд підписав з компанією Royal Dutch Shell Угоду про операційну діяльність щодо Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Юзівської площі.

 
Коментарі (0)